Wijnand van Manen, Kawneer Nederland BV

Wijnand van Manen is verantwoordelijk voor Special, Sustainability & Circular Economy Projects
bij Kawneer Nederland BV en tevens voorzitter van AluEco en voorzitter van TC-VAS.

Wie is Kawneer?
Kawneer is de bedenker van modulaire façade systemen voor ramen, deuren en gevels. Met onze high-end aluminium systemen maakt het niet uit wat het uitgangspunt is van uw ontwerp, of dat nu esthetiek is of functionaliteit. Wanneer het esthetiek is, kunt u kiezen uit één van onze acht prachtige vormgevingen variërend van renovatie tot modern. Wanneer het uitgangspunt functionaliteit is, bieden we alles van inbraakwerendheid tot passiefhuis isolatie. Ons modulaire systeem is zo bedacht dat onafhankelijk van de functionele eigenschappen de vormgeving aan de buitenzijde hetzelfde blijft. Zo maken we het de architect en de bouwer makkelijk om te doen waar zij goed in zijn: prachtige gebouwen ontwerpen en bouwen.

In Harderwijk werken zo’n 150 medewerkers aan het ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van aluminium profielsystemen voor ramen, deuren, schuifpuien en vliesgevels voor de Benelux, beschikbaar in inbraak- of brandwerende uitvoeringen. Er is tevens een royaal aanbod aan bijpassend hang- en sluitwerk. De vele mogelijkheden in ontwerp, kleur en oppervlaktebehandeling zorgen voor een grote ontwerpvrijheid. Soms kan een project het beste uitgevoerd worden met een custom-made oplossing. Daarvoor heeft Kawneer de afdeling Project Solutions, die functioneert als adviseur en ontwikkelaar en graag meedenkt in het ontwikkelen van projectspecifieke toepassingen om uw wensen en ideeën vorm te geven.

Waarom doet Kawneer mee met FIS?
Bij Kawneer is duurzaamheid een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Denk aan afvalbeperking, het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving en het tonen van maatschappelijke betrokkenheid. De karakteristieken van aluminium maken het een duurzaam bouwmateriaal van premium kwaliteit: vrijwel onbeperkt recyclebaar, niet giftig, zeer onderhoudsarm, en daardoor uitermate duurzaam. Het AR90 en AR100 programma van Kawneer stelt u daarnaast in staat om maximaal gebruik te maken van gerecycled aluminium. Zo kan efficiënt, intelligent en duurzaam gebouwd worden, wat perfect aansluit bij de ‘Cradle tot Cradle’ ideologie. Kawneer is een van de eerste leveranciers van aluminium ramen, deuren en gevels met een Cradle to Cradle®-certificatie.

Wanneer toegepast in gebouwen kan aluminium bijdragen aan energie efficiëntie, het terugdringen van de CO2-uitstoot en het kan helpen de gewenste duurzaamheidstandaarden te behalen. Zo kan het toepassen van een intelligent aluminium gevelsysteem het energieverbruik van een gebouw met maar liefst 50% verminderen. Zelf zorg ik voor het aanzwengelen en onderzoeken van alles wat met duurzaamheid en Circulaire Economie te maken heeft. Dit wordt uiteraard ondersteund door de afdelingen Product Management en EPD (European Product Development).

Wat is de rol van Kawneer in FIS?
Kawneer gelooft dat het gebruik van RFID tags, sensoren, en dergelijke mogelijkheden zijn waar niet alleen de klant en wij, maar met name de eigenaar en/of gebruiker veel voordeel van kan hebben. Alles is beter meetbaar en service en onderhoud kunnen beter worden afgestemd op de werkelijke behoefte en noodzaak. Kawneer voelt als Nederlands grootste systeemhuis de verantwoordelijkheid het FIS-team te helpen waar zij kan. De rol van Kawneer bestaat dan ook uit het actief meedenken en het gratis leveren van onderdelen en het helpen de FIS-trein goed op de rails te zetten en rijdende te houden.

One Reply to “Wijnand van Manen, Kawneer Nederland BV”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *